Akupunktur i Odense

Leder du efter en professionel akupunktør i Odense centrum?

Så kan jeg hjælpe dig! Japansk akupunktur er effektivt og smertefrit

Her er en liste over nogle af de sygdomme/symptomer, som akupunktur har en gavnlig virkning på og som jeg har gode erfaringer med:

Mange vælger at få japansk akupunktur som forebyggende behandling fordi det medvirker til, at styrke immunforsvaret og på den måde forebygger sygdomstilstande.

Sådan foregår behandlingen med akupunktur i Odense

Vi aftaler et tidspunkt, hvor du møder op i min klinik i Odense C. Vi snakker først om de symptomer, du ønsker hjælp til og jeg vil spørge ind til almindelige krops funktioner som, f.eks fordøjelse og søvn m.m. Herefter stiller jeg en diagnose ved hjælp af en japansk undersøgelses metode,  jeg tager din puls og mærker dig på maven for at og til finde ud af hvor i dit meridiansystem der er ubalance. To mennesker der tilsyneladende har samme symptomer, skal ikke nødvendigvis have samme behandling. Ligeledes forsøger jeg altid at behandle årsagen til generne i stedet for blot at lindre symptomerne.

Japansk akupunktur og nåleskræk

Efter at jeg har stillet en diagnose behandler jeg udvalgte akupunkturpunkter. Oftest behandles kun punkter på arme og ben med ultra tynde nåle og med en teknik det gør at behandlingen stort set er smertefri. Så selv folk med nåleskræk kan roligt komme og få behandling hos mig. Akupunkturpunkterne på ryggen behandles altid med Cupper og behandlingen afsluttes med lidt blid massage. Akupunktur påvirke kroppens energi og stimulerer kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv helt naturligt indefra.

Hos styrkdithelbred.dk i Odense får du altid lidt afspændende cupping-massage.sammen med akupunktur behandlingen.

Læs også: Hvad er japansk akupunktur?

Jeg elsker mit fag og vil altid gøre mit allebedste for at hjælpe dig.

Du er meget velkommen til at kontakte mig på mobil: 42282700, så vi kan tage en uforpligtende snak om de muligheder, som akupunkturen kan give dig. Eller besøg mig i min klinik i Odense.

Akupunktur stammer fra Kina og andre dele af Fjernøsten. Den viden om akupunktur der i dag anvendes, er primært baseret på en ca. 2200 år gammel lærebog af Nei Jing. En bog der indeholder mange forfatteres erfaringer og som handler om kinesisk lægekunst og om hvordan mennesket kommer i balance med sig selv. Den egentlige ophavsmand menes at være Huang Ti, en kinesisk videnskabsmand der levede for omkring 4000 år siden. Først i 1970’erne slog akupunktur for alvor igennem her i den vestlige del af verden. I starten vakte akupunktur enorm opsigt, og det skyldes ikke mindst at man bedøvede patienter ved hjælp af nåle.

Princippet bag akupunktur er at en akupunktør indsætter nåle i nogle akupunkturpunkter i patientens hud for at forebygge eller helbrede sygdomme og skavanker. Ifølge kinesernes forklaring, som er flere tusinde år gammel, vil nålene genoprette kroppens normale energibalance. Her er der især fokus på kroppens 12 energibaner (meridianer).

Selve ordet akupunktur er en sammentrækning af 2 ord: det latinske Acus, der betyder nål samt ordet Punktur, der betyder at stikke. Ordet er altså vestligt og har intet med den kinesiske betegnelse at gøre. I Kina kalder man akupunktur for Zhen.

Evidens og forskning

Man har naturligvis forsket meget i om akupunktur vitterligt virker, og ifølge Cochrane Collaboration er der ved akupunktur fundet tendens til positiv effekt ved flere typer behandlinger. Man kan dog ikke med 100% sikkerhed sige at det ER akupunkturen, der virker. Men akupunktur bliver brugt både på hospitaler, i private lægepraksisser samt private akupunktør klinikker og det er dog ganske anerkendt at akupunktur blandt andet virker ved følgende:

  • Kvalme og opkast i forbindelse med kejsersnit
  • Rygsmerter og bækkensmerter under graviditet
  • kroniske smerter i ryg, nakke og skulder
  • Migræne/hovedpine
  • Smerter ved menstruation
  • Smerter i kroppen fx ved leddegigt eller slidgigt
  • Kvalme efter kemoterapi
  • Knæsmerter
  • stress
  • angst

Mange påstår, at den såkaldte placeboeffekt – det vil sige, at troen er nok til at opnå et godt resultat, er afgørende. Det er dog uden betydning om man tror på akupunktur – det bevises af det faktum, at såvel spædbørn som dyr er blevet behandlet med lige så godt resultat som voksne mennesker. Tro eller motivation er imidlertid altid et positivt element i enhver behandling, hvilket også er et anerkendt synspunkt indenfor det etablerede sundhedsvæsen.